Ana içeriğe atla

Ayakkabı Bakımı-Temizliği - Püf Noktalar

SIKÇA SORULAN SORULAR

Ayakkabılarımı satın alınırken ayağıma iyi gelmesine rağmen şuan sıkıyor ve bazı yerlerinden vuruyor. Ne yapmalıyım?
Ayakkabılar ayağa uyum sağlayıncaya kadar ilk birkaç giyimde ayağı sıkabilir veya vurabilir. Bu nedenle yeni ayakkabı ile dışarı çıkmadan önce evde giyerek bir kez daha denemekte fayda vardır. Kullanılmış ürünler vurma, sıkma gibi nedenlerden dolayı yenisi ile değiştirilmemektedir. Müşteri memnuniyeti adına rahatsızlık veren bölgeye genel bakım (kalıplama ve yumuşatma vb.) yapılabilmektedir.

Ayakkabılarım ayağımı boyuyor. Bu sorun neden kaynaklanmaktadır?
İç astarı deri ise:  Astarsız veya koyu renk astarlı ve deri mostra kullanılan ayakkabılarda derinin doğallığını bozacak ve ayak sağlığını olumsuz etkileyecek kimyasal maddeler kullanılmadığı için, deri rengi ayaklara ve çoraba çıkabilir. Bu tür durumlarda deri ile aynı renk veya koyu renk çorap giyilmesi yada ANTI-COLOR yani boya itici spreylerin kullanılmasını tavsiye etmekteyiz.
İç astarı tekstil ise:  İç astarında tekstil malzeme kullanılan ayakkabılarda astar kısmı renklendirilirken herhangi bir kimyasal madde kullanılmadığından dolayı astarın rengi ayakteri ile birlikte ayak ve çoraplara çıkabilmektedir.
Bu durum kullanılan malzemenin doğal yapısından kaynaklanmakta, herhangi bir üretim veya kullanım hatası olarak nitelendirilmemektedir.

Kösele tabanlı ayakkabılarım kısa zamanda deforme oldu. Bu durum neden üretim hatası sayılmıyor?
Kösele; doğal deri özelliğine sahip olup doğal yapıları nedeniyle gözeneklere sahiptirler. Bu sebeple kösele tabanlı ayakkabılar kuru havalarda yada kapalı alanlarda  kullanıma uygun olup, nefes alma özelliğine sahiptir. Dolayısı ile ıslak zeminlerde kullanıldığında tabanlarda önce erime, daha sonra delinme ve kırılmalar meydana gelecektir. Bu nedenden dolayı , ayakkabı alırken mevsimine göre tercih edilmeli ve bu konuda ayakkabı alırken mutlaka satış danışmanlarımızın tavsiyelerine dikkat edilmesi önemlidir.

Flo_yeni_indirim Flo_3 Image Banner

Ayakkabılarım su çekiyor.Bunun sebebi nedir?
Doğal yapıları nedeniyle tüm deri türlerinin lifleri hidrofobik (emici) yüzeylere ve gözeneklere sahiptirler. Bu özelliklerinden dolayı derinin su ile temasında deri üzerinde ıslanma başlar. Temas süreklilik gösterirse su çeker. Yani; tüm deri ayakkabılar, eğer üzerlerinde ‘SU GEÇİRMEZ veya SUYA DAYANIKLI ÖZELLİKTEDİR’ (water resistant / water prof, goretex vb. ) ibaresi ve benzer bir ifade bulunmuyorsa yağmur ve kar suyunu (veya yoldaki göletlerdeki suyu) çekebilir. Bu durum bir üretim hatası sayılmayıp müşterilerimize su itici sprey kullanımı önerilmektedir.

Ürünün derisi üzerinde çatlamalar oluşmasının sebebi nedir?
Deri çatlamalarının sebebi; ayakkabıların bir süre kullanımından sonra boya ve temizlik bakım ihtiyacının doğması ve buna bağlı olarak ayakkabının derisinin rengine ve cinsine uygun boya ve malzemelerle bakım ihtiyacı giderilmemesi, kalitesiz boya ve deri cinsine uygun olmayan malzeme kullanımı deri üzerinde çatlamalara neden olmaktadır.

Ayakkabılarımın terletmesi ve koku yapmasının sebebi nedir?
Kullanıldıktan sonra dinlendirilmeyen deri astarlı ayakkabılarda ciltteki yağdan dolayı deri gözeneklerinin kapanması sebebiyle terleme ve bu duruma bağlı olarak koku oluşumu muhtemeldir. İç astarında suni deri yada tekstil malzeme kullanılan ayakkabılarda ise, kullanım esnasında ayak hava almayacağı için terleme ve koku yapabilir. Bu durumlarda ayakkabının emmiş olduğu terin 24 saat içinde buharlaştığı göz önünde bulundurularak 1 gün ara ile giyilmesi yada SHOE-DEO yani koku giderici ayakkabı deodorant´ı kullanılması tavsiye edilmektedir.

Terliğimin tabanındaki renk attı, sebebi nedir?
Lame yada dore astar kullanılan ürünlerde ayak teri ve sürtünmeden dolayı astarda renk atmaları yaşanabilir. Açık renk astar kullanılan ürünlerde ise ayak teri ve ciltteki yağdan dolayı zamanla astar kısmında koyulaşma yaşanabilmektedir.

Çocuğuma ilk ayakkabıyı ne zaman almalıyım?
Çocuklar yürümeyi öğrenmeye başlar başlamaz ayakkabı giymelidirler. Ayakkabılar, darbeyi emici lastik/kauçuk tabanlı ve yumuşak olmalı, içerisinde ayağın rahat edebileceği kadar boşluklar olmalıdır.

Süet veya Nubuk ayakkabılar nasıl temizlenmelidir?
Süet ayakkabılar süet silgisi ve süet fırçası ile temizlenmelidir. Nubuk ayakkabıların bakımı nubuk silgisi ve nubuk fırçası ile yapılmalıdır. Kösele, nubuk ve süet ayakkabılarınızı yağmurlu havalarda kullanmamaya özen gösteriniz.

Almış olduğum ayakkabılarımın deri üzerinde kırılmalar oluşmasının sebebi nedir?
Ayakkabınızın derisinin üzerinde ayağınızın yapısına ve kullanım şekline göre kırışıklılar, esnemeler meydana gelebilir. Bu kırışıklıklar ve esnemeler ayağın her esneyişinde (bükümünde) artacaktır. Oluşacak şekil bozuklukları ve kırılmaları önlemek için ayakkabıların kalıp kullanılarak muhafaza edilmesini tavsiye etmekteyiz.



Flo_yeni_indirim Flo_6 Image Banner Flo_indirim 300x250 Image Banner
Kaynak: flo.com.tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

UCUZ E-TESETTÜR Giyim Siteleri / E Tesettür Giyim Siteleri

Modanisa kadınlara özel bir giyim, aksesuar ve moda üzerine tesettür giyim sitesidir. Modanisa aynı zamanda modern muhafazakar giyim tarzını benimsemiş ucuz  e-tesettür giyim siteleri arasında önde gelen bir sitedir.  Hepsi ve daha fazlası için  TIKLAYINIZ                                             Hepsi ve daha fazlası için  TIKLAYINIZ SİTENİN AVANTAJLARI:  - KAPIDA ÖDEME, havale, Kredi kartı ile TAKSİTLİ ödeme kolaylığı - İade Garantisi: Beğenmediğiniz ürünü 7 gün içerisinde ÜCRETSİZ olarak İADE edebilirsiniz . - Bedava Kargo - Yurtdışı ve Yurtiçi Gönderim

En Popüler Alışveriş Siteleri Listesi | Popüler Alışveriş Siteleri Listesi

Güvenle alışveriş yapabileceğiniz POPÜLER ALIŞVERİŞ SİTELERİ LİSTESİ Modanisa   Önde gelen Online E-Tesettür(kapalı) Giyim  Sitesi (bedava kargo, ücretsiz iade ve değişim, kapıda ödeme %70′e varan indirim)   Modanisa kadınlara özel bir giyim, aksesuar ve moda üzerine tesettür giyim sitesidir. Modanisa modern muhafazakar giyim tarzını benimsemiş  ucuz  e tesettür giyim siteleri  arasında önde gelen bir sitedir.  Ucuz Tesettür giyim siteleri  arasında önde gelen, kapalı giyinmeyi tercih eden kadınlar ve genç kızlar kendi giyim tarzlarına uygun yüzlerce seçenek bu  ucuz e tesettür giyim sitelerinde  bulabilirler.  Sizin için seçtiğimiz bu siteden bazı tesettür elbise modellerini sunuyoruz. Hepsi ve daha fazlası için TIKLAYINIZ Sizin için seçtiğimiz en uygun  Alışveriş Sitelerini Listesini yayınlıyoruz İyi Alışverişler En çok tercih edilen Giyim alışveriş sitelerinden COLİNS Ücretsiz kargo(30 TL üzeri) -  %50 indirim -  uygun fiyatlar <<Siteye GİT

internetten anket doldurarak para kazanma | internetten anket doldurarak para kazanma yöntemi dogru mu?

ANKET DOLDURARAK PARA KAZANMA Birçok firma ürünleri hakkında kullanıcılardan geri bildirim alabilmek adına online anket şirketleri üzerinden çeşitli anketler düzenletiyor. Düzenlenen anketler sonucunda firmalar pazar stratejilerini belirliyor. Firmalar için tüketicilerin alışveriş yaparken neler düşündüğü ve hangi markayı neden tercih ettiği gibi bilgiler çok önemli bir yer tutuyor. Yapılan anketler sonrasında ortaya çıkan sonuca göre firmalar stratejilerini geliştirerek pazar payını arttırmayı hedefliyorlarmış. Online anket şirketlerinden aldığı verileri değerlendiren firmalar, verileri inceledikten sonra stratejilerini veriler doğrultusunda değiştirerek kar paylarını önemli derecede arttırıyor. Yani sizin görüşünüz firmalar için çok önemli bir yer tutuyor. Online anket şirketlerinin düzenlediği anketlere katılım sağlayarak para kazanmanız mümkün. Sektörde yüzlerce anket şirketi bulunmakla beraber, bu anket şirketleri sürekli anket dolduracak kişilere ihtiyaç duyuyor