Ana içeriğe atla

SPOR TESETTÜR - İLHAM VEREN TESETTÜR SPORCULAR

 Sporcuların dünya genelinde engelleri aştığını görmek genellikle çok ilham verici. Ancak Tesettürlü sporcuların kendi sporunda rekabet ettiğini ve başarılı olduğunu izlemek, kalbimizin gururla dolmasına neden olur. Gerçekten daha da ilham verici! Bir başörtüsü ile rekabet etme ve eşit bir oyun alanına sahip olma hakkı için savaşan daha fazla profesyonel sporcuyla, onların podyuma çıkmalarını ve gerçekten hak ettikleri takdiri almalarını görmek inanılmaz derecede heyecan verici. Ancak maalesef başörtüsü sporcuları çoğu zaman ilgi odağı değildir ve bu yüzden onları vurgulamak önemlidir. Spor dünyasına başarıyla giren başörtülü kadınlardan bazılarına bir göz atalım.


Modanisa kadınlara özel bir giyim, aksesuar ve moda üzerine tesettür giyim sitesidir. Modanisa modern muhafazakar giyim tarzını benimsemiş ucuz e tesettür giyim siteleri arasında önde gelen bir sitedir. Ucuz Tesettür giyim siteleri arasında önde gelen, kapalı giyinmeyi tercih eden kadınlar ve genç kızlar kendi giyim tarzlarına uygun yüzlerce seçenek bu ucuz e tesettür giyim sitelerinde bulabilirler. 
Sizin için seçtiğimiz bu siteden bazı tesettür elbise modellerini sunuyoruz.

 

Raianne Alameddine, Boksör

 

Yeni Güney Galler'de başörtüsü ile savaşan ilk amatur boksördü. Raianne, eğitimini izledikten sonra ağabeyine hayran kaldı ve kendini savunabilmek için benzer bir bağımsızlık istedi.

 

Bir kavga sırasında başörtüsünü çıkarması veya yaptırım uygulanmış bir maçta asla yarışmaması söylendi. Müslüman bir kadın olarak inançlarına ters düşmeden boks yapabileceğini bilerek neden böyle bir seçim yapmak zorunda kaldığını sorguladı. Yolculuğu gerçekten ilham verici ve onun gibi tutkulu gençlere sahip olduğumuz için şanslıyız.

Ibtihaj Muhammed, Eskrimci

 

Onu tanımak zor değil. Ibtihaj, ABD'yi Olimpiyatlarda temsil etmek için başörtüsü takan ilk Müslüman kadın olduğunda tarih yazdı. Ayrıca Time Magazine'in en etkili 100 listesinde yer aldı ve küresel tartışmada önemli bir figür.

 

Çeşitlilik ve katılım, teknoloji, liderlik, aktivizm, engellerin üstesinden gelme, moda, güzellik ve girişimcilik gibi çeşitli konularda açılış konuşması, ocak başı ve panel formatlarında düzenli olarak konuşuyor. Ayrıca TIME, CNN, Forbes, ELLE, Pop Sugar, New York Times ve Essence gibi bir dizi medya kuruluşunda yer aldı.

 

Barbie tarafından kendi benzerine göre modellenen başörtüsü giyen bir bebek piyasaya sürüldü.


Ibtihaj, "Her yerdeki küçük kızların artık başörtüsü takmayı seçen bir Barbie ile oynayabileceğini bilmekten gurur duyuyorum! Bu bir çocukluk hayalinin gerçekleşmesidir" diyor.

Zahra Lari, Artistik Patenci

 

Büyürken, Zahra Lari'nin standart kıyafetlerin açıklayıcı doğası nedeniyle buz pateni yarışmalarına katılmasına izin verilmedi. Şimdi, ironik bir şekilde, uluslararası bir artistik patinaj yarışmasına başörtüsü takarak katılan ilk kadın.

 

İtalya'nın Canazei kentinde düzenlenen 2012 Avrupa Kupası sırasında, hakemlerin kıyafet ihlali nedeniyle bir puan düşürdüğü için başörtüsü takarken yarışan ilk patenci oldu. Bu olayı yayınlayın, düzenlemelerde bir değişiklik için kampanya yaptı.

 

Disney filmi “Buz Prensesi” ni izledikten sonra kaymaya başladı. Bu genç patencinin her zaman ülkesini Kış Olimpiyatları'nda temsil etmekten daha büyük hedefleri vardı. Ayrıca gözlerini Dört Kıta Artistik Patinaj Şampiyonası ve Dünya Şampiyonalarında yarışmaya dikti.

 

Kulsoom Abdullah, Halter

 

Başörtüsü takarken halterde yarışan ilk kişi olan Pakistanlı-Amerikalı bir halterci. Pakistan'ı, Fransa'nın Paris kentinde düzenlenen 2011 Dünya Halter Şampiyonası'nda ilk kadın halterci olarak temsil etti. Ayrıca Güney Kore'deki Asya Halter Şampiyonası'nda ülkesini temsil etti.

 

Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) kuralları daha önce bir sporcunun dizlerinin ve dirseklerinin görünür olması gerektiğini söylemişti, böylece görevliler bir asansörün doğru şekilde uygulanıp uygulanmadığını belirleyebilirler. Ancak IWF, atletlere geleneksel halter üniforması altında tam vücut üniforması giyme izni verdikten sonra Kusoom, Müslüman inancına uygun olarak rekabet etme izni aldı.

 

Amna Al Haddad, Halter

 

O önde gelen ilham verici bir figür, kadın sporları konusunda uzman ve akıl sağlığı savunucusu. Kendi kendine yapılan bir spor öncüsü olan çalışmaları, önde gelen liderler, küresel markalar ve uluslararası medya tarafından kabul edildi.

 

Amna, Arnold Spor Festivali ve Asya Kulüpler Arası Şampiyonası'ndaki IWF gibi birçok uluslararası yarışmada başarılara sahip BAE'den bir halterci. Arap, Batı Asya ve Asya kategorilerinde altı altın ve üç gümüş madalya ile ödüllendirildi.

 

Kariyerine zihinsel ve fiziksel sağlığını iyileştirmek için spora taşınan bir gazeteci olarak başladı. 



Amna, 2015 yılında Nike tarafından imzalanan ilk Emirati kadın bireysel sporcu oldu. Bu ortaklık Nike Pro Hijab'ın yaratılmasına yol açtı. Amna, Nike'ın bu devrim niteliğindeki ürününün arkasında sadece bir ilham kaynağı olarak hareket etmekle kalmadı, aynı zamanda Müslüman kadın sporcuların ihtiyaçları konusunda da danışıldı.

 

Bunun yanı sıra Amna, dünya çapında 100 ilham verici kadın listesinde uluslararası çok satan Asi Kızlar İçin İyi Geceler Hikayeleri listesinde de yer aldı. Bir halterci olarak ilham verici hikayesi, ona hem kitapta hem de çocukların kalbinde bir yer kazandı. Dünyanın dört bir yanındaki ebeveynlerden ve çocuklardan haftalık mesajlar ve e-postalar alıyor. Gerçekten ilham verici bir figür.


Shirin Gerami, Triatlet

 

Hem 2013 yılında Londra'daki Triatlon Dünya Şampiyonasında hem de Kona'daki Ironman Dünya Şampiyonasında yarışan Dünya Şampiyonalarında İran'ı temsil eden ilk kadın triatlet. Shirin, çoğu yarışmacının zar zor giyindiği, tamamen örtülü bir spor etkinliğini tamamladı ve bitirdi.

 

Çocukken spora ilgisi yoktu ve kızların doğduğu ve yaşadığı İran'da on ila on beş yaşları arasında spor yapmaya teşvik edilmemesi şaşırtıcı değil. Gittiğim okullarda fiziksel eğitim oldukça zayıftı ”diyor. Asla ciddi bir sportif seans olmadı. Bir avluda kitap okuyan daha çok kız vardı ”diyor Shirin.

 

Günlük hayatında başörtüsü takmıyor, ancak kadın sporcuların tamamen örtülmesini gerektiren İran düzenlemelerinin bir parçası olarak, standartları karşılayacak atletik giysiler bulmaya meyilliydi. Giysilerin herhangi bir spor dalına katılmanın önünde bir engel teşkil etmemesini umuyor.



Modanisa kadınlara özel bir giyim, aksesuar ve moda üzerine tesettür giyim sitesidir. Modanisa modern muhafazakar giyim tarzını benimsemiş ucuz e tesettür giyim siteleri arasında önde gelen bir sitedir. Ucuz Tesettür giyim siteleri arasında önde gelen, kapalı giyinmeyi tercih eden kadınlar ve genç kızlar kendi giyim tarzlarına uygun yüzlerce seçenek bu ucuz e tesettür giyim sitelerinde bulabilirler. 
Sizin için seçtiğimiz bu siteden bazı tesettür elbise modellerini sunuyoruz.

 

<En Popüler Alışveriş Siteleri için Tıklayın>

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

UCUZ E-TESETTÜR Giyim Siteleri / E Tesettür Giyim Siteleri

Modanisa kadınlara özel bir giyim, aksesuar ve moda üzerine tesettür giyim sitesidir. Modanisa aynı zamanda modern muhafazakar giyim tarzını benimsemiş ucuz  e-tesettür giyim siteleri arasında önde gelen bir sitedir.  Hepsi ve daha fazlası için  TIKLAYINIZ                                             Hepsi ve daha fazlası için  TIKLAYINIZ SİTENİN AVANTAJLARI:  - KAPIDA ÖDEME, havale, Kredi kartı ile TAKSİTLİ ödeme kolaylığı - İade Garantisi: Beğenmediğiniz ürünü 7 gün içerisinde ÜCRETSİZ olarak İADE edebilirsiniz . - Bedava Kargo - Yurtdışı ve Yurtiçi Gönderim

En Popüler Alışveriş Siteleri Listesi | Popüler Alışveriş Siteleri Listesi

Güvenle alışveriş yapabileceğiniz POPÜLER ALIŞVERİŞ SİTELERİ LİSTESİ Modanisa   Önde gelen Online E-Tesettür(kapalı) Giyim  Sitesi (bedava kargo, ücretsiz iade ve değişim, kapıda ödeme %70′e varan indirim)   Modanisa kadınlara özel bir giyim, aksesuar ve moda üzerine tesettür giyim sitesidir. Modanisa modern muhafazakar giyim tarzını benimsemiş  ucuz  e tesettür giyim siteleri  arasında önde gelen bir sitedir.  Ucuz Tesettür giyim siteleri  arasında önde gelen, kapalı giyinmeyi tercih eden kadınlar ve genç kızlar kendi giyim tarzlarına uygun yüzlerce seçenek bu  ucuz e tesettür giyim sitelerinde  bulabilirler.  Sizin için seçtiğimiz bu siteden bazı tesettür elbise modellerini sunuyoruz. Hepsi ve daha fazlası için TIKLAYINIZ Sizin için seçtiğimiz en uygun  Alışveriş Sitelerini Listesini yayınlıyoruz İyi Alışverişler En çok tercih edilen Giyim alışveriş sitelerinden COLİNS Ücretsiz kargo(30 TL üzeri) -  %50 indirim -  uygun fiyatlar <<Siteye GİT

internetten anket doldurarak para kazanma | internetten anket doldurarak para kazanma yöntemi dogru mu?

ANKET DOLDURARAK PARA KAZANMA Birçok firma ürünleri hakkında kullanıcılardan geri bildirim alabilmek adına online anket şirketleri üzerinden çeşitli anketler düzenletiyor. Düzenlenen anketler sonucunda firmalar pazar stratejilerini belirliyor. Firmalar için tüketicilerin alışveriş yaparken neler düşündüğü ve hangi markayı neden tercih ettiği gibi bilgiler çok önemli bir yer tutuyor. Yapılan anketler sonrasında ortaya çıkan sonuca göre firmalar stratejilerini geliştirerek pazar payını arttırmayı hedefliyorlarmış. Online anket şirketlerinden aldığı verileri değerlendiren firmalar, verileri inceledikten sonra stratejilerini veriler doğrultusunda değiştirerek kar paylarını önemli derecede arttırıyor. Yani sizin görüşünüz firmalar için çok önemli bir yer tutuyor. Online anket şirketlerinin düzenlediği anketlere katılım sağlayarak para kazanmanız mümkün. Sektörde yüzlerce anket şirketi bulunmakla beraber, bu anket şirketleri sürekli anket dolduracak kişilere ihtiyaç duyuyor