Tesettürde saç, tırnak ve diş bakımı nasıl olmalı, tesettürlü bir kadının saçı doğal elementlere maruz kalmasa da doğru saç bakımı hala önemlidir. Başörtüsü takmak saçınıza düzgün davranamayacağınız anlamına gelmez. Saçınız, tırnaklarınız ve dişleriniz gibi vücudunuzun diğer kısımları kadar önemlidir ve eşit bakımı hak eder.
"Saçınıza yatırım yapın, asla çıkarmayacağınız taç" - Anonim Yazar
<En
Popüler Alışveriş Siteleri için Tıklayın>
Günlük olarak başörtüsü takan Müslüman kadınlar saçlarında bazı değişiklikler fark edebilir. Saçlar bütün gün örtüldüğünde kuruluğa ve terlemeye eğilimlidir. Kapalı saç bakımı, uygun şekilde bakılmazsa kırılgan hale gelebileceğinden, normal saç bakımından farklı olmalıdır.
Endişe etmeyin! Saçınızın iyi beslenmesini ve iyi bakılmasını sağlamak için size saç bakımı ipuçlarının bir listesini sunuyoruz.

Duş Rutininizi Doğru Şekilde Alın
Nemli bir iklimde yaşıyorsanız ve sık sık terlerseniz saçınız oldukça kaşınabilir. Saçınızı her gün yıkamak istemeniz gerekse de, çok sık yıkamak saçınızı doğal yağlardan arındıracaktır. Sonuç olarak saçınız kuru ve kırılgan hale gelecektir.
Tesettürde saç, tırnak ve diş bakımı nasıl olmalı, En iyi yol, saçınızın nemi emmesini sağlamak için saç kremi bırakmaktır. Saç kremi bırakarak sadece saçınızı yönetilebilir hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda onu çevresel zararlardan da korur. Kıvrımla mücadele edecek ve düğümlü saçların çözülmesine yardımcı olacaktır. Alternatif olarak, saç derinizi tazelemek için kuru şampuan kullanabilirsiniz.
Üstelik sıcak duşlardan kaçınmak en iyisi olacaktır. Sıcak bir duş, özellikle soğuk havalarda cazip gelebilir, ancak sıcak su saçınızdaki uçucu yağları ve nemi alabilir. Sıcak su, saç derinize ve saçınıza aşırı derecede zarar verebilir. Gözeneklerinizi geçici olarak kapattığı ve saç köklerinizi düzleştirdiği için soğuk duş saçınız için iyidir. Bu da saç derinizi kavrama yeteneklerini artıracak ve saç dökülmesini azaltacaktır.
Bırak Saçın Nefes Alsın
Bir hijabi olarak saçınızı her zaman yerinde tutmanız anlaşılır bir durumdur. Bunun için saçınız bir topuza bağlanacak ve altınızın altında tutulacaktır. Ancak evde olduğunuzda, saçınızın ve saç derinizin nefes alması için saçınızın gevşemesine izin vermelisiniz.
Tesettürünüzü evde bile takmanız gerekiyorsa, kilitlerinize belirli bir düzeyde hava alabilirlik sağlamak için başınızı gevşek bir şekilde taktığınızdan emin olun. Ayrıca, eğer yapabiliyorsanız, saçınızın nefes almasına ve her gün bir süre doğal ortamda ıslanmasına izin verin.
Saç Tipinizi Analiz Edin
Her kadının kıvırcık, dalgalı, düz ve farklı saçları vardır. Saç tipinizi bilmeniz ve ihtiyaçlarını anlamanız çok önemlidir. Saç tipiniz, saçınızı kaç kez yıkamanız gerektiğini ve saçınızın ihtiyacı olan ürünlerin türünü belirleyecektir.
Düz saçlı kadınlar her gün saç yıkamayı atlayabilir, ancak her 4-5 günde bir saç kremi kullanmalıdır. Kıvırcık ve dalgalı saçlı kadınlara saçlarını haftada üç kez yıkamaları ve bir veya iki kez şekillendirmeleri önerilir.
Saçınızı düzenli olarak düzeltmeniz de önemlidir. Tesettürde saç, tırnak ve diş bakımı nasıl olmalı, Saçınız sağlıklıysa ve çok zarar görmemişse, her üç ayda bir düzeltmeniz veya kesmeniz gerekir. Saçları zarar görmüş ve uçları bölünmüş kadınlar, yedi haftalık kuralı takip etmeli ve her yedi haftada bir saçlarını kestirmelidir. Saçınızı düzenli olarak düzeltmek, saçınızın sağlıklı uzamasını sağlar.
Doğru Ürünleri Kullanın
Zararlı kimyasallar içermediğinden doğal ürünlerin kullanılması şiddetle tavsiye edilir. Argan yağı, hint yağı ve hindistancevizi yağı gibi doğal yağlar saçınızı besleyen harika doğal ürünlerdir. Saçları yağlamanın çeşitli faydaları vardır; saçları nemlendirmek ve saç dökülmesini önlemek gibi.
Kıvırcık saçlı kadınlar, kıvırcık saçlar normal saçlara göre çok daha hızlı kuruduğundan daha sık yağlanmalıdır. Saçı düzenli olarak yağlamak, kabarmayı yönetmeye ve yumuşak bukleler oluşturmaya yardımcı olabilir.
Kepek aşırı kuru ve terli saç derisine çekildiğinden, kepeği gidermek için yağlama da gereklidir. Düzenli olarak hint yağı uygulamak, kepeklerin başka bir nedeni olan ölü cilt hücresi oluşumuna yardımcı olabilir.
Saçınıza nazik davranacağı ve saç yağlarınızın eşit olarak dağılmasına yardımcı olacağı için doğal taraklar ve fırçalar kullanmalısınız. Bu, saç dökülmesini ve kırılmasını önemli ölçüde önleyecektir.
Uyurken Saçınızı Sarın
Size saçınızın nefes almasını söylediğimizi biliyoruz, ancak başörtüsü mağazasında bulunan ipek bir fularla saçınızı sarmak , özellikle saçlarınız kırılgan olduğunda saç nemini korumanıza yardımcı olacaktır. Saçınızı saten tesettür veya fular ile bağlayarak güzellik uykunuzu bir üst seviyeye taşıyacaksınız.
Kadınlar ayrıca, pamuğa göre daha nazik bir kumaş olduğu için ipek yastık kılıfları kullanırlar ve özellikle geceleri çok fazla fırlatıp çevirirseniz uçlarınızın aşırı hasar görmesini ve çekilmesini önler.
İpek veya saten eşarplar ve yastıklar saçınızın sebumunu kontrol etmenize yardımcı olacaktır. Aksi takdirde, uyurken saçınız doğal nemini kaybedebilir ve saç deriniz kaybı telafi etmek için daha fazla yağ üretir. Bu bir gecede açık değildir, ancak önleme her zaman daha iyidir.
Başörtüsü Takmadan Önce Saçınızı Kurutun
Başörtüünüzü takmadan önce atmanız gereken çok adım var gibi görünebilir. Ancak saçınızı kurutmak, saç köklerinizin zarar görmesini önlemek için çok önemlidir; bu, özellikle saçlarınızı ıslakken bağladığınızda ortaya çıkabilir. Dahası, saçlarınız tüm gün boyunca biraz kuruma şansı ile bağlı kalacaktır. Günün sonunda gevşek ve düz olan saçlara sahip olacaksınız. Başa çıkmak zorunda kalacağınız kokuyu unutmamak için!
Saçınızın kuruması için bolca zaman ayırmanız önemlidir. Bununla birlikte, saçınızı havayla kurutmanın zor olacağı soğuk iklime sahip bölgelerde yaşıyorsanız veya aceleniz varsa, bir saç kurutma makinesi kullandığınızdan emin olun.
Saç bakımı sorunlarınızı başörtüsünüzün altına süpürmeyin. Tesettür mağazamızdan aldığınız tesettürlere duyduğunuz sevginin aynısını saçınız da hak ediyor . Öyleyse, bu ipuçlarıyla saç sıkıntılarına elveda deyin!
Kaynak; www.fatomina.com
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler.